Bruslaři sfoukli Piráty šesti góly a mají mečbol. Vítkovice udolaly Plzeň

Foto: Zdena Bobková, bkboleslav.cz

7. března 2017, 20:17

Jan Šimek

Předkolo play off pokračovalo odvetnými zápasy. Piráti se znovu představili doma v Chomutově a zřejmě se nestačili oklepat z pondělní kanonády 1:7. Tentokrát jim Mladá Boleslav nasázela pouze o jeden gól méně a po dvou zápasech má v rukou postupový mečbol. Blízko postupu mají také Vítkovice, které smazaly dvoubrankové manko a následně v prodloužení rozhodly o svém druhém vítězství nad Plzní.

Další debakl Pirátů! Bruslaři jim nasázeli šest gólů

Chomutovští hokejisté totálně nezvládli vstup do předkola play off. Po pondělní kanonádě v poměru 1:7 schytali další výprask. Bruslaře poslal do vedení Stříteský, a hosté ve druhé části naplno rozjeli svou gólovou mašinu. Postupně se trefili Pospíšil, Lenc a Látal – 0:4. Další zásah přidal ještě před koncem druhé části Hyka a na startu třetí třetiny přidal šestý gól hostujícího celku Žejdl. Bylo jasné, že Chomutov je bez šance a domácí mohli být rádi alespoň za čestnou branku, kterou zařídil Tomica. Bruslaři tak v sérii vedou 2:0 na zápasy a ve čtvrtek si mohou na svém ledě zajistit postup.

Vladimír Růžička starší (trenér Chomutova): „Chtěli jsme bránit lépe, než v prvním utkání, protože jsme dostali hodně gólů. První třetina tomu odpovídala, ale ve druhé části jsme udělali hrubé chyby. Soupeř jich využil. Přehrával nás, byl rychlejší a zaslouženě vyhrál.“

František Výborný (trenér Mladé Boleslavi): „Věděli jsme, že Chomutov bude chtít něco změnit a půjde o těžký zápas. Dali jsme první gól, který byl hodně důležitý. Věřili jsme si a utkání dopadlo, jak dopadlo. Je to 2:0, což je příjemné, ale nic není hotové. Musíme se připravit na domácí zápas.“

PIRÁTI CHOMUTOV – BK MLADÁ BOLESLAV 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Tomica (Vondrka, Valach) – 10. Stříteský (Klepiš, Hyka), 23. Pospíšil (Vampola), 24. Lenc (Musil, Orsava), 26. Látal (Urban), 35. Hyka (Pabiška, Hanzlík), 41. Žejdl (Orsava, Kurka)
Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Bláha, Hynek.
Vyloučení: 7:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 26:35.
Diváci: 4 833.
Nejlepší hráči: Ivan Huml – Jakub Orsava.
Stav série: 0:2.
Piráti Chomutov: J. Laco – Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek, L. Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Račuk, Kaše, Hlava. Trenéři: Růžička st., Martínek a Šťastný.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – Stříteský, Štich, Kurka, Hanzlík, Hrdinka, Kučný – Hyka, Musil, Lenc – Orsava, Klepiš, Žejdl – Látal, Urban, Pacovský – Pabiška, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Vítkovice otočily bitvu s Plzní, mečbol trefil Zdráhal

Vítkovice v úvodním duelu předkola přemohly Plzeň v poměru 3:1 a dalo se čekat, že také odveta bude pořádně vyrovnaná. Lépe začali Západočeši, které poslal do vedení po necelých devíti minutách Koreis, jenž zblízka prostřelil Bartošáka. V polovině duelu navíc v přesilovce udeřil Lev a Plzeň vedla o dvě trefy. Ostravané dvoubrankové manko stáhli v závěru utkání. Nejprve v oslabení snížil Němec a krátce po něm vyrovnal na 2:2 Výtisk. Zápas šel do prodloužení, které už po devíti sekundách rozhodl ve prospěch vítkovického týmu Zdráhal. Ostravané mohou ve čtvrtek slavit postup. Tedy za předpokladu, že uspějí v Plzni.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Měli jsme úplně jiný start než v prvním střetnutí. Po inkasované brance nebyl náš výkon zdaleka ideální. Ve druhé třetině jsme začali hrát jednodušeji, zlepšili pohyb a měli tlak. I díky přesilovkám, které znovu nebyly vydařené, ale soupeř se unaví. Ve třetím dějství jsme se tlačili do střelby, drželi se v pásmu a z toho vznikaly šance. Řekli jsme si, že to jsou přesně ty zápasy, kvůli kterým celou sezonu dřeme. I když to byly šťastné góly. Je to sice 2:0, ale víme, jakou máme bilanci v Plzni. Vůbec nic to neznamená a budeme si to neustále připomínat.“

Ladislav Čihák (trenér Plzně): „Sehráli jsme velice smolné utkání. Vstoupili jsme do něj velmi dobře, byli jsme aktivnější a dostali se brzy do vedení. Druhá část už byla taková nahoru dolů, ale podařilo se nám ubránit oslabení. Snažili jsme se dál tlačit do branky, dali jsme druhý gól. Bohužel ve třetí třetině jsme inkasovali dvě branky a prodloužení si vůbec nepohlídali. Trošku jsme tam zaspali, domácí hráči byli u nahozeného puku první, což se prostě nesmí stávat. Prohráváme 0:2, ale slibuju našim fanouškům, že uděláme maximum, abychom sérii vrátili do Ostravy a porvali se o postup.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC ŠKODA PLZEŇ 3:2 po prodloužení (1:0, 1:1, 1:0 - 1:0) 

Branky a nahrávky: 50. E. Němec (Sloboda), 52. Výtisk (Kucsera), 61. Zdráhal (Hrbas) – 9. Koreis (Hrnka, Moravčík), 36. Lev (Stach).
Rozhodčí: Čech, Mrkva – Lederer, Gebauer.
Vyloučení: 5:8.
Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 38:24.
Diváci: 6 428.
Nejlepší hráči: David Květoň – Matěj Machovský.
Stav série: 2:0.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk – P. Zdráhal, O. Roman, Olesz – Vandas, Kolouch, Kucsera – E. Němec, Stastny, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
HC Škoda Plzeň: Machovský – P. Kadlec, D. Sklenička, Němeček, Čerešňák, Moravčík, Pulpán, Kvasnička – Martin Procházka, Kratěna, D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – T. Svoboda, Kracík, Lev – Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Hanzlík.

Další program předkola Generali play off TELH

Čtvrtek 9. března – 3. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:30 BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov

Pátek 10. března – případné 4.zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:30 BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov 

Neděle 12. března – případné 5. zápasy:
15:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň
15:30 Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav

Série předkola Generali play off se hrají na tři vítězná utkání, časy a televizní vysílání 3., 4. a 5. zápasů sérií budou upřesněny. Postupujícím týmům začnou čtvrtfinálové série ve středu 15. března.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz