Brod i Poruba jsou krok od kvalifikace o WSM Ligu, Vlci srovnali

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

27. března 2018, 22:39

Tomáš Nejedlo

Druhými zápasy pokračovalo společné semifinále skupin Západ a Střed, stejně jako finálová série východní skupiny. A bylo rozhodně na co koukat! Zejména v Jablonci, kde se ve třetí třetině Vlci nadechli k parádní kanonádě, které velela bratrská dvojice Lukáš a Martin Tondrové – oba si připsali po dvou gólech, mladší z tohoto dua ještě dokonce jednu asistenci navíc. Společně s tříbodovým Kamilem Bříškou tak byli ústředními postavami druhého duelu série.

Na pořádné drama bylo zaděláno i v Moravských Budějovicích, Žihadla držela s favoritem krok a jen málo stačilo k zdramatizování série. Bruslaři však v devítigólové přestřelce uspěli a mají mečbol. Stejně tak na Východě favorit z Poruby, který zvítězil i ve druhém finálovém duelu – na šumperském ledě pro změnu řádili bratři Jan a Tomáš Káňové, kteří režírovali výhru RT TORAXu 5:1.

SKUPINA STŘED A ZÁPAD

Po nedělní přestřelce a úvodním vítězství Plamenů 6:4 se čekalo, co aktéři předvedou v odvetě na jabloneckém ledě. Dvě třetiny se hrál na malém kluzišti sice rychlý hokej, ale branek k vidění mnoho nebylo. V úvodní části hry hostující družině zatrnulo při Víškově břevně, a tak šli do vedení hosté. Gregar využil chvilkové nepozornosti Vlků a početná skupina žďárských fandů bouřila. Vedení hostí trvalo však jen pouhých devět sekund, než parádní hokejový večer načal mladší z bratrské dvojice Tondrů Lukáš a vyrovnal.

Ve třetí části opět hosté skórovali, když Hosnedlovi propadla Burešova dorážka. Ale pak se začaly dít věci! Během minuty jablonecký zimák dvakrát rozjásal bouřlivák Martin Tondr, jehož dvě dělovky od modré debutující mladíček Radosta neregistroval. Večer bratří Tondrů pokračoval – Lukáš brzy zvýšil na 4:2 a prsty měl coby nahrávající i v páté trefě z hole Bříšky. V té době už bylo o jabloneckém triumfu jasno, výbornou podívanou završil už jen snižující gól Kunstmüllera. Atmosféru důležitého duelu citlivě zvládla i čtveřice rozhodčích Micka, Škrobák – Horažďovský, Žídek – i ti zaslouží pochvalu.

Na co koukat bylo rozhodně i v Moravských Budějovicích. Překvapení vyřazovacích bojů, domácí Žihadla, se chystala zaskočit i Bruslaře a nechybělo k tomu mnoho. Zkušenější hosté se do poloviny utkání možná trochu hledali, to když domácí v 25. minutě otáčeli skóre na 3:2 dokonce ve vlastním oslabení a dva góly nachystal někdejší Broďák Ladislav Rytnauer. Pak ale přišly dvě trefy kanonýra Endála, další gól Milfaita a celek z Kotliny rázem o dvě branky vedl.

Avšak Žihadla nehodlala ve třetí části hry prodat svou kůži lacino a Jan Bulín brzy snížil na rozdíl jediné trefy. Jen těžko lze odhadovat, co by se s utkáním dělo, kdyby v 57. minutě Bulín místo nastřeleného břevna skóroval a poslal duel do prodloužení. Jenže na kdyby se nehraje, to je známá pravda. Havlíčkův Brod má tedy v této semifinálové sérii mečbol, vše může ukončit už ve čtvrtek na domácím ledě.

HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 4:5 (2:2, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Matějka (Juráň, Kabelka), 20. Sobotka (Krutiš, Rytnauer), 25. Krutiš (Rytnauer, Wasserbauer), 46. Bulín (Pucher, Čermák) – 12. Přidal (Třetina, Semrád), 17. Třetina (Přidal, Semrád), 28. Endál (Semrád), 30. Endál (Třetina, Kopic), 39. Milfajt (Přidal). Stav série: 0:2.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3 (0:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 28. L.Tondr (Bříška), 49. M.Tondr, 50. M.Tondr (Pavlů, Demel), 54. L.Tondr (Víšek, Bříška), 58. Bříška (L.Tondr, Pavlů) – 27. Gregar (Beneš), 43. Bureš (Kuřítko), 60. Kunstmüller (Kovářů, Lojek). Stav série: 1:1. 

SKUPINA VÝCHOD

V prvním domácím utkání Poruby s Šumperkem řádil kanonýr a magnet na druholigové postupy Vladimír Luka. Ten postoupil s Frýdkem-Místkem, loni se Vsetínem a letos chce hattrick zkompletovat i s Porubou. Našlápnuto má solidně, vždyť i ve druhém utkání této finálové série svému týmu pomohl dvěma kanadskými body. RT TORAX dominoval, to Draci nečekali. Navíc po dvě třetiny nedokázali nalézt recept na překonání obranného valu v čele s Kůdelou v brance.

Až snižující gól Fischera se ukázal být pro Porubské jako rudý hadr na býka. Dalšími třemi góly rozhodli tento zápas ve svůj prospěch a jsou krok od kvalifikace! Podobně jako v Jablonci Tondrové, v Šumperku zas řádili jiní bratři – Káňové. Dohromady si připsali pět kanadských bodů a i díky nim je Poruba blízko svého cíle. Po výhře na dračím ledě v poměru 5:1 jí stačí už jen jednou zvítězit a kvalifikace ji nemine.

Draci Šumperk – HC RT TORAX Poruba 2011 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 42. Fischer (Muller) – 7. Zdeněk (Káňa T.), 35. Káňa T. (Luka, Káňa J.), 54. Fojtík (Káňa J.), 58. Zachar (Ollender, Jaroš), 58. Luka (Káňa J., Dresler). Stav série: 0:2.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz