Brod a Poruba slaví postup do kvalifikace o WSM Ligu, doplní je Jablonec?

Foto: Luboš Vácha

Hokejisté Havlíčkova Brodu a Poruby slaví v nejkratším možném čase postup do kvalifikace o WSM Ligu. Bruslaři ve třetí bitvě udolali Moravské Budějovice 4:3 po prodloužení, RT TORAX ve své tréninkové hale porazil Šumperk 2:1. Čeká se na třetího účastníka kvalifikačních bojů. Blíž k nim má Jablonec nad Nisou, který ovládl přestřelku ve Žďáru nad Sázavou a zvítězil 6:4.

SKUPINA ZÁPAD A STŘED

Série Havlíčkova Brodu s Moravskými Budějovicemi se přestěhovala do Kotliny, kde mohli Bruslaři slavit postup do kvalifikace. Po nemastné neslané první třetině ovšem vedla Žihadla. Domácím se po přestávce podařilo vyrovnat, na to ovšem Moravské Budějovice zareagovaly dvěma vstřelenými góly. Se svěřenci trenéra Adama by to vypadalo špatně, kdyby po 32 sekundách nesnížil Jiří Kopic. Ve třetí třetině mužstvo s ambicemi na postup po náporu zaslouženě vyrovnalo a utkání dospělo do prodloužení.

V jeho úvodu obránce Vojtěch Šmíd nešťastně vyhodil puk rukavicí za mantinel a hostům se naskytla výhodná přesilová hra čtyř proti třem. Augustin Žák si vyžádal oddechový čas a pak začal kolotoč v pásmu Havlíčkova Brodu. Žihadla si vytvořila několik šancí, žádná z nich ale brankou neskončila a domácí se ubránili. Netrvalo dlouho a udeřilo na opačné straně hřiště. Miroslav Třetina vyhrál buly na Lukáše Endála, jenž poslal Bruslaře do kvalifikace o postup do WSM Ligy.

Zajímavou podívanou nabídlo také utkání Žďáru nad Sázavou, který se chtěl před vlastními fanoušky ujmout vedení v sérii. Jenže po dvou gólech Vojtěcha Havlase vedli po první periodě Vlci, krátce po pauze se navíc prosadili potřetí. V polovině zápasu už to bylo z pohledu domácích 1:4. Plameny se ale nevzdaly a Martin Gregar v 54. minutě vyrovnal. Hned v další minutě ovšem vrátil Jablonci vedení Michal Pavlů, což už domácí nerozdýchali. Tomáš Demel pojistil vítězství Severočechů gólem do prázdné brány.

BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 4:3 v prodloužení (0:1, 2:2, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Přidal (Endál, Třetina), 37. Kopic (T. Semrád), 45. Beneš (Kozlík), 66. Endál (Třetina) – 15. Krutiš (Salák, Wasserbauer), 34. Rytnauer (Juráň), 36. J. Bulín (Rytnauer, Krutiš). Konečný stav série: 3:0.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:6 (0:2, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 33. Lojek (Peslar, Stehlík), 36. Beneš (Peslar), 47. Kuřítko (Peslar), 54. Gregar (Pleva) – 5. Havlas (Babec), 11. Havlas (Pilař, Zeman), 22. Peřina (Demel), 34. Tondr L. (Bříška, Pulec), 55. Pavlů, 60. Demel (M. Tondr). Stav série: 1:2.

SKUPINA VÝCHOD

V malé Kooperativa Areně se i přes množství šancí čekalo na úvodní gól až do poloviny zápasu. Ten vsítili domácí, když se Tomáš Káňa z prostoru mezi kruhy trefil mezi Lakosilovy betony. Po přestávce vedení Poruby navýšil Josef Fojtík, ale gól Jiřího Půhoného z 55. minuty závěr zápasu pořádně zdramatizoval. Draci se tlačili před domácí svatyni a od vyrovnání je dělily jen centimetry. Šumperk dvě minuty před koncem odvolal brankáře a v power play si vytvořil ohromný tlak, Hynek Kůdela ale zavřel bránu a výraznou měrou pomohl Porubě k vítěznému finále a postupu do kvalifikace o WSM Ligu.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Draci Šumperk 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. T. Káňa (Luka), 45. Fojtík (J. Káňa) – 55. Půhoný (Cink, Vachutka). Konečný stav série: 3:0.

DALŠÍ PROGRAM PLAY OFF 2. LIGY

Sobota 31. března – 4. zápas:
18:00 HC Vlci Jablonec nad Nisou – SKLH Žďár nad Sázavou

Pondělí 2. dubna – případný 5. zápas:
18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – HC Vlci Jablonec nad Nisou

PROGRAM KVALIFIKACE O WSM LIGU

Čtvrtek 5. dubna – 1. kolo:
18:00 SKLH Žďár nad Sázavou/HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC RT TORAX Poruba 2011

Sobota 7. dubna – 2. kolo:
17:00 BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou/HC Vlci Jablonec nad Nisou

Pondělí 9. dubna – 3. kolo:
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – BK Havlíčkův Brod

Středa 11. dubna – 4. kolo:
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – SKLH Žďár nad Sázavou/HC Vlci Jablonec nad Nisou

Pátek 13. dubna – 5. kolo:
18:00 SKLH Žďár nad Sázavou/HC Vlci Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod

Neděle 15. dubna – 6. kolo:
17:00 BK Havlíčkův Brod – HC RT TORAX Poruba 2011

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz