Brněnští dál žijí svůj sen. Pro tohle jsme celou sezonu dřeli, září Kratochvíl

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Zlatá generace brněnského mládežnického hokeje je po loňských neúspěších už jen krok od dalšího a tolik vytouženého titulu. i semifinále s Hradcem Králové ukončili Brňané v nejkratším možném čase a po druhé výhře 5:2 se mohou těšit na samotný vrchol sezony a boj o titul. „Je to neskutečné, ale ještě jsem snad nezažil takovou partu, jaká tu letos je,“ cení si útočník Petr Kratochvíl, který v rozhodujícím druhém semifinále vsítil vítěznou trefu.

Juniorka Komety to dokázala a ani na popáté v play off nepoznala přemožitele, a tak v nejkratším možném čase proklouzla do boje o zlato. „Je to nádherné a úžasné. Všichni jsme za tím tvrdě šli, od začátku sezony jsme dřeli, a povedlo se nám to. Teď už nám chybí jen jeden poslední, a snad nejhezčí krůček. A já doufám, že to dokončíme,“ povídá Kratochvíl.

„Všechno je to o partě a týmovém duchu, které tu jsou. Je to neskutečné, ale ještě jsem snad nezažil takovou partu, jaká tu letos je. Ne nadarmo se říká, že když to funguje v kabině, tak to funguje i na ledě. Nám to v obou případech klape skvěle,“ doplňuje zkušený forvard.

Výhra ve druhém semifinále se ale rozhodně nerodila snadno. „Opět to byl těžký zápas. My jsme spíše čekali, co Hradec udělá, a jestli po nás půjdou, nebo budou odstoupení. Povedly se nám dát dva rychlé góly, kdy si myslím, že jsme soupeře už trochu nalomili, a oni ucítili, že to s námi nebude jednoduché. Pak už jsme si to hlídali a dokončili to,“ popisuje stručně průběh duelu.

Sám si v důležitých chvílích slovo v kabině vzít nemusel. Tohle je práce trenérů, kteří to dělají výborně. Je tu letos fakt vynikající parta, všichni zde ví, co mají dělat, a vůbec není potřeba nikomu nic říkat,“ povídá.

Brno nezlomila ani absence Tomáše Havránka, který dostal na konci první třetiny trest do konce zápasu. „Bylo to náročných pět minut, navíc jsme dostali jeden gól. Hradec se trochu nakopnul, ale řekl bych, že nás to ještě stmelilo. Havran nám samozřejmě chyběl, a to jak při přesilovkách, tak při hře pět na pět, protože je to výborný hráč. I bez něj jsme si ale šli za vítězstvím.“

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Domácí navíc na snížení soupeře odpověděli přesilovkou trefou právě z hole Petra Kratochvíla. „Vojta Střondala to shazoval dolů na Mlynyho (Tomáše Mlynáře), všechno to byl nacvičený signál. Trochu se nám tam puk zamotal pod gólmanem, ale já už jsem naštěstí dorážel do prázdné branky. Díky bohu, že jsem to trefil,“ oddechuje.

Do třetí části šla modrobílá parta opět s dvoubrankovým náskokem, nicméně hosté z východu Čech už neměli co ztratit. „Hlavně jsme nechtěli dostat nějaký blbý gól do desáté minuty, protože Hradec by to zase nakoplo, a nebylo by to tak dobré. Ubránili jsme se a navíc přidali i čtvrtý gól, a definitivně soupeře zlomili,“ říká autor nakonec vítězné branky.

Loňští bronzoví medailisté se mohou navíc stále více opírat o brankáře Lukáše Dostála. „Je to výborný gólman. Musím před ním opravdu smeknout klobouk, protože je vážně neuvěřitelné, jak on chytá. Není to jen teď v play off, je to tak už celou sezonu. Víme, že se o něj můžeme opřít, a to nám šíleně pomáhá,“ vysekl poklonu svému spoluhráči.

A kde byly největší rozdíly mezi oběma semifinálovými duely, které svěřenci hlavního kouče Jana Zachrly ovládli shodně 5:2? „V Hradci jsme dostali rychlý gól, takže jsme se z něj museli rychle oklepat, ale ukázali jsme sílu týmu a otočili celý zápas. Ve druhém semifinále si myslím, že byl Hradec trochu bojácný a čekal, co s ním uděláme. Je jen dobře, že to takhle dopadlo,“ poznamenal k oběma utkáním.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

V rozhodujících chvílích juniorského play off se navíc může opět opřít o zkušenosti, které během sezony nabral v prvoligové Třebíči, či dokonce v áčku Komety. „Samozřejmě těžím ze zkušeností. Občas je hra v juniorce možná trochu pomalejší, a tak mám víc času na rozmyšlenou, ale všichni kluci zde v Brně už jsou zkušení, protože hráli v Třebíči nebo dokonce v áčku. Ty zkušenosti prostě mají,“ dodává šťastně.

V Brně už se může vše připravovat na finále, se kterým má zejména v dorostech téměř každý hráč nejednu zkušenost. Zužitkují je modrobílí v pravou chvíli? „Strašně moc si to užíváme. Juniorské finále hrajeme poprvé, ale z předchozích let už z dorostů podobné zkušenosti máme. Doufám, že si je přeneseme, a pomohou nám,“ věří před závěrečnou sérii sezóny šikovný křídelník.

Před celkem z jihu Moravy a mistrovským pohárem už stojí jediná překážka – Bílí Tygři Liberec. „Bude to strašně vyrovnané, potkají se přece jen dva nejlepší týmy. Já doufám a strašně si přeju, abychom sem do Brna přijeli ve vedení 1:0 na zápasy,“ těší se na finále Kratochvíl.

Finále play off DHL Extraligy juniorů

Středa 4. dubna – 1. zápas:
17:00 Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno

Sobota 7. dubna – 2. zápas:
12:30 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec

Neděle 8. dubna – případný 3. zápas:
HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz