Boleslav? Trenérů máme dost, snad něco vymyslí, směje se Vydarený

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

5. března 2016, 15:07

Martin Voltr

Na Liberec a Spartu neměli, ale třetím místem po základní části splnili hradečtí hokejisté dílčí cíl beze zbytku. I když o něj museli bojovat až do konce. Rozlosování si s nimi pohrálo a na závěr každé čtvrtiny nachystalo východočeské derby, v 52. kole Mountfield stvrdil svou nadvládu nad Pardubicemi výhrou 4:1. „Určitě budeme mít lepší náladu. Bylo nám v podstatě jedno, koho dostaneme do play off,“ komentuje kapitán René Vydarený soupeře pro čtvrtfinále – Mladou Boleslav!

Že by snad Dynamo mělo automaticky přijmout roli týmu odsouzeného k play out a tenhle zápas odevzdat? To ani náhodou! Víc než dvě třetiny drželo Hradec na uzdě, organizovanou hrou mu nenechalo moc šancí. Domácí otevřeli skóre šťastným gólem „z nebe“, svého soka přestříleli až ve třetí třetině.

„Čekali jsme, že Pardubice budou houževnaté. Předchozí zápasy ztrácely hlavně v závěru, takže jsme čekali velký odpor. Bylo to trochu opatrné, oni šikovně napadali, měli jsme trochu problémy s rozehrávkou,“ ví hradecký zadák Vydarený. A do toho se jako vždy přidala obrovská očekávání fanoušků. „Přišli lidi, tak trochu hořel led a puky nám skákaly,“ usmívá se kapitán.

Mountfield se do problémů dostal tak trochu sám. Jak jinak nazvat, když z prvních 12 minut hrál sedm v přesilovce, a nic z toho nebylo? Obrovskou šanci jim přinesl hlavně faul kolenem Daniela Voženílka, pro něhož zápas skončil skoro dřív, než začal. „V přesilovkách se trochu trápíme, musíme na nich zapracovat. Samozřejme nám nepřidalo, že jsme je na začátku neproměnili. Ale je dobře, že pak jsme dali góly a dotáhli to,“ těší Vydareného třetí třetina.

Tři výhry proti jedné porážce, ale hlavně gigantický rozdíl devíti míst v tabulce. Kdyby pár let zpátky hradeckým fanouškům někdo řekl, že jejich tým takhle naloží nenáviděnému rivalovi, měli by ho za blázna! „Zápas měl celkem grády, jako vždycky s Pardubicemi. Jim jde prakticky o všechno a má to speciální atmosféru. Doufám, že jsme se lidem zavděčili výhrou a odpustí nám předešlé porážky.“ Ne, Hradec opravdu nechytl před play off nebeskou formu, proto se mu body z Varů i domácího derby moc hodily.

„Určitě díky tomu budeme mít lepší náladu. Místo deprese z toho, co bylo špatně, se můžeme zaměřit na věci, které jsme dělali dobře. A pokračovat v nich,“ hlásí odhodlaně René Vydarený. I když to hlavní teprve přijde, Hradečtí splnili první cíl přísného vedení. „Měli jsme jasně dané, že play off chceme začínat doma. Chtěli to po nás od začátku sezony. Jsme hrozně rádi, že se nám to podařilo, snad nám vítězná vlna vydrží.“

Jenže aby vydržela, bude to pořádná fuška. Východočeši chytli do čtvrtfinále Mladou Boleslav, se kterou třikrát prohráli. Její styl jim rozhodně nesedí. Jsou to fráze, ale pokud se v téhle sérii vůbec nějak dají odhadovat šance, jsou padesát na padesát.

„Bylo nám v podstatě jedno, koho dostaneme. Chtěli jsme skončit třetí. Člověk už si nevybere, zůstaly nám tam ještě Olomouc a Plzeň, a to jsou taky těžcí soupeři. Určitě to bude vyrovnané,“ přemýšlí Vydarený, který má na charakteristiku soupeře dvě slova: „Bruslařský klub!“ směje se. „Hlavně doma jsou hodně aktivní, střílejí ze všeho. Ale trenérů tu máme dost, tak snad něco vymyslí,“ dodává dobře naložený hradecký kapitán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz