Boleslav se loučí se stálicemi. Končí Mikulík či David Vrbata

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

29. dubna 2015, 12:43

Martin Voltr

Nejpříjemnější překvapení extraligové sezony 2014/15? O tenhle titul pomyslně bojoval mistrovský Litvínov s Mladou Boleslaví, která postupem do čtvrtfinále play off také přepsala svou historii. V novém ročníku už ale fanoušci na ledě neuvidí několik známých jmen. Poté, co kariéru ukončil Michal Broš, se s černozeleným dresem loučí také odchovanec David Vrbata (na snímku vpravo) nebo produktivní Milan Mikulík.

Oba dva byli poslední roky neodmyslitelně spjati s mladoboleslavským hokejem. David Vrbata, mladší bratr slavnějšího Radima, ve středočeském klubu vyrostl. Vynikající výkony z úvodu seniorské kariéry mu vynesly i angažmá v pražské Spartě, které pomohl v letech 2006 a 2007 k mistrovským titulům. Posledních necelých sedm sezon však odehrál za svůj mateřský klub.

„Davidovi patří velké a velmi speciální poděkování. Pro klub, ve kterém hokejově vyrostl, odvedl obrovský kus práce,“ říká generální manažer Jan Tůma. „Věřím, že i nadále zůstane s boleslavským hokejem v kontaktu, protože tu pomyslnou nit s ním vlastně neztratil nikdy,“ hlásí na adresu jednatřicetiletého útočníka. Vrbata v klubu patřil k tahounům, nicméně letos nasbíral ve 31 zápasech jen 9 bodů a poslední start si připsal v polovině února proti Třinci.

To o tři roky staršímu Milanu Mikulíkovi vyšla sezona o poznání lépe, s 27 body (11+16) obsadil v základní části čtvrté místo klubové produktivity. V Mladé Boleslavi strávil poslední čtyři ročníky, předtím byl i u prvního postupu do extraligy v roce 2008. Ani on však nebude u Jizery pokračovat. „Svým nasazením a velkým odhodláním pro nás vybojoval spoustu bitev. Vím, že i on bude našim fanouškům chybět, ale usoudili jsme, že musíme jít dál a dát příležitost další generaci hráčů,“ říká Tůma.

Mladou Boleslav opouští také další útočná zkušenost v podobě Pavla Kašpaříka, kterému skončilo hostování z Plzně. Ve 29 zápasech si letos připsal jen čtyři asistence. Z Vítkovic hostoval v klubu brankář Roman Málek, jenž se ale v listopadu zranil a sezona mu skončila už po šesti zápasech. Smlouvu pak Bruslaři neprodloužili slovinskému obránci Luku Vidmarovi. Ten se s reprezentací chystá na mistrovství světa, po kterém rozhodne o své budoucnosti. Už minulý týden ohlásil konec kariéry Michal Broš.

Mladá Boleslav odstartuje letní přípravu až ve velmi pozdním termínu – v pondělí 11. května. Například hokejisté hradeckého Mountfieldu se na nový ročník začali chystat už o tři týdny dřív.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz