Boleslav je v křeči. Jsme jak nazdárci, ale vlak ještě neujel, hlásí Holub

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

22. prosince 2016, 21:44

Václav Jáchim

Vypadli z role, ne a ne vydřít tříbodové vítězství. Nebo aspoň šňůru utkání, která by rozmnožila jejich bodové konto. Hokejisté Mladé Boleslavi se v prosinci trápí, lepší náladu nemají ani po bitvě s Litvínovem. Ačkoli Středočeši věděli, že nutně potřebují zabrat, po 15. minutách prohrávali s Verou o tři góly. Svěřenci trenérů Výborného a Žabky pak sice zkusili náskok smazat, nechali na ledě hromadu sil, ovšem nic zásadního už zachránit nestihli. Zatímco Krušnohorci jsou v pohodě, Bruslaři nikoli. Z posledních šesti protivníků dokázali zdolat jen Olomouc. A to ještě v prodloužení.

Není divu,že v kabině zavládlo po utkání ticho. Nálada pod psa, nikomu nebylo do řeči. "Chyby se v hokeji dělají, v tom bych to neviděl," reaguje obránce Jan Holub na námitku, co se stalo v úvodu utkání. Čtvrtá řada nejprve nestihla dobruslit soupeře, pak se z levého kruhu parádně trefil Lukeš. A následně využil přesilovku čtyř proti třem Hübl. Podobný vývoj znamenal pro domácí studenou lekci, ale dřeli dál. ."Když prohráváte 0:3, co uděláte? Začnete útočit, bez nějakých nervů a emocí. Prostě jdete dopředu!  A Pánbůh vám něco dá. Vždycky z toho něco vyplave. Jenže nás pak zase srazil blbej gól," dodává Holub.

Holub: Co se může honit hlavou... To není normální, co předvádíme!

Krátce po závěrečné siréně vybruslil na led a s mikrofonem promluvil k nejvěrnějším v kotli fanoušků. "Chtěl jsem jim poděkovat. A hlavně říci, aby chodili na hokej. Hrajeme to pro ně. Tady je krásná cedule: Jsme jeden tým. Když fanoušci nepřijdou, tak pro koho to budeme hrát?" hlásí upřímně. Bylo znát, jak ho všechno štve. Ve městě aut teď nemá nikdo z hokeje radost, frustrace je značná. "Co se může honit hlavou... Že jsme jak nazdárci! Přijdeme před lidi, já ani nemohu vylézt ven. To není normální, co my předvádíme!" pálí nahlas Holub.

Když slyší dotaz, co bylo hlavně v prvních minutách duelu špatně, okamžitě povídá: "Úplně všechno! Kdybych to věděl, tak trénuju. Už nevím, co mám dělat." Bruslařský klub nepotkala žádná sportovní katastrofa, očekávání ovšem mířila a míří výš. Týmu ujíždí půda pod nohama, tabulkou se plíživě propadá. Majitel Jan Plachý odvolal jednoho z dvojice koučů Mariána Jelínka, téma trenérů ale podle Holuba nehraje roli. "O tom to vůbec není. Ať tu byl pan Jelínek, nebo teď, kdy tady máme výborného trenéra pana Výborného. Nezlobte se na mě, mít takového hodného dědečka... Proč si toho nevážíme? Proč? Je to jenom na nás!" zdůrazňuje.

Nutno přiznat, že boleslavský tým sice pustil Vervu do zbytečného vedení, ale pak dřel do posledních zbytků sil. Ze hry vypadl nejprve Urban, ve třetí třetině i Vampola. Asistent Boris Žabka později odmítl komentovat, jak to s oběma útočníky vypadá. Středočeši to bez nich v závěru rvali na nejužší jádro bojovníků. Leč marně. "Máme takovou křeč, že kdyby tady byla fotbalová branka, my ji netrefíme. Tak to prostě je," připomene Holub. Jak z toho ven? "Kdybych věděl, tak to uděláme." Takže věřit a doufat. "Přesně tak. Pokračovat v tvrdé práci a pořád něco dělat, ono se to otočí. Je půlka sezony, vlak nám ještě neujel. Podívejte se na Vary, Pardubice. Na Zlín. Ten je tři roky po sobě dlouho dole, pak začne vyhrávat a ještě je pak v play off. Uvidí se," doplní.

Halász: Myslím, že se nám to dostalo do povědomí. Jsme až příliš v křeči

Duel proti Litvínovu znamenal pro domácí i jednu novinku, do hry naskočil už třetí brankář. Místo Fina Tarkkiho obsadil pozici dvojky Tomáš Halász, někdejší gólman Pardubic šel do utkání ve čtvrté minutě. Jan Lukáš neměl zákrok, za dva inkasované góly nemohl, trenéři však zaveleli ke změně. "Možná to bylo paradoxně lepší v tom, že brankář za tak krátkou dobu nestihne na střídačce vymrznout. Každopádně nás mrzí špatný začátek. To, že jsem tam musel jít," říká Halász. Zrovna hráče Vervy dobře zná, během letní pauzy se v Litvínově ucházel o práci. "Zápas tím pro mě nijak pikantní nebyl. Měl jsem radost, že jsem se dostal do branky, i když jsem tam nechtěl jít za takových okolností. Ale takový je sport." Uznává, že protivník má formu. "Na Litvínovu je vidět, jak jim to šlape. Mají i kousek štěstí, ale jdou tomu naproti. Předvedli kvalitní výkon a zaslouženě vyhráli."

Naopak Boleslav je hodně dole. "Hra není ideální," souhlasí Halász. "Na trénincích makáme, myslím, že se nám to dostalo do povědomí. Jsme až příliš v křeči. Pomohlo by, kdybychom aspoň dva tři zápasy takříkajíc umlátili. O gól nebo tak nějak. Pokud do toho dáme ještě víc srdce jako ve dvou třetinách s Litvínovem, věřím, že pak by se to mohlo otočit." Nadcházející svátky snad mužstvu pomohou k lepší pohodě. "Užijeme si to s rodinami. Jsou Vánoce - dárky, stromeček. Bude sranda. Aspoň chvíli," usměje se Jan Holub. Také Halász věří, že bude lépe. "Na Štědrý den máme volno, pak je hned trénink, protože 26. prosince hrajeme v Ostravě. Nebudou to Vánoce v pravém slova smyslu. Ale nějak to neřešíme. V hlavách i fyzicky se připravíme na další zápas, musíme ho urvat za každou cenu," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz