Bojovník Treille se vrací. Bývalý útočník Kladna či Sparty posílí Pardubice

Foto: Michal Eger

Čtyři sezony hrál tuzemskou nejvyšší soutěž, Sacha Treille oblékal dresy Kladna či Sparty, vypomohl i prvoligovým týmům z Berouna, Ústí nad Labem nebo Litoměřic. Pak se urostlý bojovník přesunul do německého Straubingu, uplynulý ročník strávil ve francouzském Rouenu. Před několika dny vyšlo najevo, že účastník letošního mistrovství světa v klubu nezůstane, jeho kroky vedou znovu do české nejvyšší soutěže. Sacha Treille bude hrát v Pardubicích, podepsal roční smlouvu.

Představitelé Dynama dosud angažovali posily do obrany: ze slovenských Nových Zámků přijde Jacob Cardwell, z Banské Bystrice zadák s minulostí v NHL Ty Wishart. Sacha Treille posílí ofenzivu, ovšem vzhledem ke čtyřletému působení v českých soutěžích není považován za cizince. Jak klubovým stránkám přiznal generální manažer Dušan Salfický, i tahle skutečnost hrála roli.

"Chtěli jsme sehnat kvalitní levé křídlo. Bohužel na našem trhu nebyl žádný český hráč, který by splňoval naše požadavky. Jakmile jsme narazili na možnost získat Sachu, tak jsme si o něm zjistili informace a rozhodli se hráče angažovat," uvedl Salfický. Treille má výhodu, že české prostředí dobře zná. Rodák z Grenoblu, který 6. listopadu oslaví 30. narozeniny, se do našeho hokeje vrací po dvouleté odmlce.

Mladší bratr Yoricka Treilleho, který dřív hrával za Vítkovice a Spartu, má na kontě devět startů na mistrovství světa elitní kategorie, Sacha Treille platí za jednu z hlavních opor francouzské reprezentace posledních let. Hokejisté ze země, která společně s Německem pořádala letošní světový šampionát, nejsou v našich končinách úplně častými hosty. Ovšem mají co nabídnout.

Proslýchá se, že do Tipsport extraligy by mohl přijít rovněž Jordann Perret. Bývalý útočník Grenoblu má za sebou kvalitní ročník v Rouenu, v 19 utkáních posledního play off francouzské ligy nasbíral 17 bodů. Hodně produktivní byl i Treille, vysoký útočník si za základní část a vyřazovací boje připsal v uplynulém ročníku 63 utkání, 33 branek a 22 nahrávek.

Dušan Salfický potvrzuje, že si štáb Dynama zjišťoval o francouzském krajánkovi všechny dostupné informace. "Sacha prošel českou extraligou, je švédským mistrem, hrál v Německu a poslední roky ve Francii. V poslední sezoně byl nejlepším střelcem Rouenu, to svědčí o jeho kvalitě. Pro nás je ještě důležitější, že Treille patří ke stabilním reprezentantům Francie. Jeho úroveň je vysoká, pravidelně nastupuje na mistrovstvích světa," dodává generální manažer Východočechů. Treille nastoupí v Dynamu během července, kdy Východočeši začnou trénovat na ledě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz