Boby? Hrozný fofr! Na ně nemám koule, přiznává Vondrka

Foto: iihf.com

19. února 2018, 12:37

Jan Šimek

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Jako jeden z mála členů hokejové výpravy neměl celý den volno. Coby hráč, který nezasáhl do dvou posledních utkání ve skupině, musel Michal Vondrka trénovat. Ve společnosti Ondřeje Vitáska, Tomáše Zohorny a brankářů Dominika Furcha s Patrikem Bartošákem si ale užili odlehčený trénink plný nájezdů a střelby. Chomutovský útočník by se rád vyrazil podívat na další sporty? Jaké ho nejvíc lákají?

„Nemuseli jsme ráno vstávat, takže jsme si trochu přispali. Den jsme přizpůsobili tréninku. Na snídani jsme šli později a na oběd před tréninkem, abychom mohli jít na večeři až potom. Kromě pár setkání ve vesnici nebo v Českém domě jsem nic nevyhledával,“ popisuje svůj program Michal Vondrka.

Jaká sportoviště už stihl navštívit? „Několikrát jsme byli na rychlobruslení, viděli jsme Martinu Sáblíkovou. Škoda, že jsme nemohli na Káju Erbanovou. Nestíhali jsme to, což mě trochu mrzí. Jinak jsem nikde nebyl, protože cesta nahoru nějaký čas zabere a tím, že máme tréninky odpoledne, je člověk pod tlakem,“ tvrdí.

Nároďák a korejština: Lukáš Radil

„Jedna věc je vyjet nahoru a druhá, jak se dostat dolů, aby člověk stihl trénink a neuvízl třeba v zácpě. Kdybychom měli trénink ráno, bylo by to jiné,“ myslí si lídr extraligových Pirátů.

Největším lákadlem jsou pro něj boby. „Hrozně by mě zajímaly. Jezdí se večer, což ale není problém. Rád bych koukl na lyže, snowboard nebo něco takového, co jsem nikdy předtím neviděl. Lákalo by mě i rychlobruslení – pětistovka mužů, která je dost atraktivní. Bohužel už nejsou lístky,“ mrzí Vondrku.

Národní tým měl volno. Trenéři lyžovali, jak odpočívali hráči? »

Proč zrovna boby? „Znám několik bobistů v Čechách a jednoho na Slovensku, kteří už nejezdí jako jsou můj trenér Petr Horn nebo parta kolem Romana Gomoly. Několikrát mi nabídli, že by mě svezli. Neměl jsem koule, abych na to šel. Je to hrozný fofr. Chtěl bych se na to podívat v reálu, musí to být neskutečné,“ vypráví zaníceně.

Na jakou pozici „Na nějakou, kde bych nemusel nic dělat. Řídit bych nemohl,“ směje se. „Říkali mi: „To nic není, jen tě postrčíme.“ Přitom je to šílený fofr. Koukám aspoň v televizi. Tady v dějišti mě hrozně moc vzal i curling. Jsou to neskutečné šachy na ledě,“ obdivuje Vondrka.

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz