Bleskové změny ve Spartě: Zámorský končí, Hlinka do pauzy nehraje

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

24. října 2017, 17:50

Václav Jáchim

Před dnešní předehrávkou proti Plzni uskutečnila pražská Sparta nečekané bleskové změny. V kádru předčasně končí obránce Petr Zámorský, který přišel jako jedna z letních posil ze švédského Örebro. V sestavě chybí i Jaroslav Hlinka. A chybět nějakou dobu bude. Zkušený útočník a jedna z největších ikon sparťanské hokejové historie se podle informací z klubových stránek v barvách pražského klubu do reprezentační přestávky neobjeví.

Management Sparty přistoupil k razantnímu kroku s ohledem na aktuální situaci, výkony hráčů i výsledky týmu v tabulce. Petr Zámorský (na snímku) měl být elitním bekem klubu, jenomže předpoklady úplně nenaplnil. Další příležitost už nedostane, Sparta se s bývalým zadákem Zlína, finského Espoo nebo švédského Örebro domluvila na ukončení smlouvy.

"S hráčem jsme se dohodli, že si může hledat angažmá v jiném klubu,“ vysvětluje na sparťanském webu sportovní manažer Michal Broš. „Petr nesplnil naše očekávání a ani on sám není spokojen se svou pozicí po angažování Zbyňka Michálka a uzdravení dvojice Piskáček – Švrček. Takže jsme jej po vzájemné dohodě uvolnili na trh."

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Pozici Zámorského ovlivnil příchod Zbyňka Michálka, který se minulý týden dohodl s klubem na kontraktu do konce sezony. Sparta má k dispozici další beky, navíc Zámorský nepředváděl očekávané výkony a tudíž se loučí. Odlišná je situace Jaroslava Hlinky. Mistr světa 2001 podle slov Michala Broše ve Spartě zůstává, ale vynechá nejbližší čtyři extraligové zápasy. Hrát nebude do první reprezentační pauzy ročníku.

"Jardovy výkony nejsou ideální, on sám cítí, že by měl mužstvu pomoci víc. Takže jsme se po vzájemné diskuzi dohodli, že si dá zápasovou pauzu,“ konstatuje Michal Broš. "Na nadcházející tři týdny dostal Jarda k týmovému tréninkovému programu navíc ještě individuální plán zaměřený zejména na oživení dynamiky pohybu. Všichni věříme, že mu to prospěje a po reprezentační přestávce se vrátí na led v lepším rozpoložení,“ uzavřel sportovní manažer Sparty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz