Bleskové stěhování Karabáčka: z Komety míří na hostování do Mountfieldu

Foto: mountfieldhk.cz

24. října 2018, 11:02

Václav Jáchim

Není to tak dávno, co se Václav Karabáček vrátil ze zámoří a zamířil do Komety Brno. Vicemistr světa do 18 let 2014 ukončil smlouvu s Buffalem a u extraligového mistra měl zvýraznit ofenzivu, teď má ovšem za sebou bleskové stěhování. Karabáček odešel na měsíční hostování do Mountfieldu.

S odchovancem pražských Letňan původně počítala Kometa, po příchodu Karabáčka kupříkladu opustil její útočnou vozbu Lukáš Nahodil. Pak se ale situace změnila. Hokejista, jenž v létě trénoval s Plzní, stihl za Brňany čtyři extraligové zápasy, další dva starty si připsal v Lize mistrů.

Kometa s Karabáčkem přestala počítat, bývalý juniorský reprezentant a účastník letního kempu národního týmu dospělých už je hráčem Mountfieldu, kam odešel na měsíční hostování. Jak uvádí web hradeckého klubu, koncem listopadu obě strany vyhodnotí další spolupráci. Dočasné angažmá se pak může změnit v trvalejší, s výhledem na delší období.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

„Chceme i nadále pokračovat v trendu angažování mladých, perspektivních hráčů a Vašek toto splňuje. Délka smlouvy a naší vzájemné spolupráce bude závislá na tom, jak se bude dařit jemu a samozřejmě také celému týmu,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Na východě Čech věří, že Karabáček prodá své přednosti. Tedy především bruslení, dravost, práci s kotoučem směrem dopředu. „Venca je mladý, velice dobrý bruslař, je to rychlostní typ útočníka. Slibujeme si od něj, že zvedne konkurenci v útoku a pomůže nám zlepšit produktivitu,“ řekl sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Karabáček se k hradeckému týmu připojil dnes a ihned absolvoval úvodní trénink. První extraligový duel za Mountfield by mohl sehrát už v pátečním derby proti pardubickému Dynamu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz