Bílí Tygři udrželi další eso. Pod Ještědem dál zůstává Branko Radivojevič

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Přišli o Michala Řepíka, Jana Výtiska, Jakuba Valského nebo o Petra Vampolu, ale jiné opory v kádru letošních extraligových mistrů pokračují. Aktuálně to potvrzuje také Branko Radivojevič, Zkušený slovenský útočník se s vedením libereckého klubu dohodl na nové roční smlouvě, kontrakt platí do 30. dubna 2017. Klub informaci zveřejnil jen krátce poté, co setrvání v organizaci potvrdil jiný ofenzivní hráč Michal Bulíř.

Jak Bílí Tygři uvedli, zástupci klubu se s Brankem Radivojevičem předběžně domluvili už krátce po oslavách historického mistrovského titulu. Nyní je kontrakt skutečností. "Branko je charakterní člověk a vynikající hokejista, proto bude podepsání nové smlouvy s Bílými Tygry pro liberecké fanoušky určitě skvělá zpráva," pochvaluje si hlavní trenér Filip Pešán.

Podobně nedávno v rozhovoru pro hokej.cz hovořil i Michal Birner. "Branko byl v play off skvělý. Je to starší hráč, skutečně vynikající. Pro mužstvo hrozně důležitý," uvedl. Radivojevič pod Ještědem neskutečně ožil. Dokonce natolik, že za řekou Moravou byl velký zájem o jeho návrat do slovenského národního týmu. Ovšem pro někdejšího útočníka Philadelphie či Minnesoty je už mezistátní led patrně uzavřenou kapitolou.

Během jízdy Liberce za titulem Radivojevič opakovaně připomněl, že je u Bílých Tygrů spokojen. Jeho pokračování v týmu se dalo tušit. Zvlášť když velký zájem měla i druhá strana, tedy klub. "Branko byl jedním z hlavních tahounů v loňské úspěšné sezoně - a to na ledě i v šatně, kde se těší velkému respektu. Pro mne osobně je tento zkušený útočník jedním z hlavních kandidátů na post kapitána týmu pro příští sezonu," připomněl trenér a zároveň sportovní ředitel Filip Pešán.

Pětatřicetiletý Radivojevič přišel pod Ještěd v průběhu sezony 2014-15, předtím válel slovenskou extraligu za Trenčín. Českou nejvyšší soutěž hrál rodák z Piešťan před lety za Vsetín, to bylo v době výluky NHL, coby útočník Liberce se záhy zařadil k hlavním tahounům týmu. Během uplynulého ročníku sehrál s i play off 65 utkání, nastřílel 20 branek a přidal 38 nahrávek, což v součtu činí vynikajících 58 bodů. Kromě Radivojeviče podepsal novou smlouvu také Michal Bulíř, v týmu zůstávají reprezentanti Radim Šimek s Michalem Birnerem, o něž byl po MS zájem v zahraničí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz