Berani si vyšlápli na Slovan, Sparta v prodloužení padla s Koreou

Foto: Karel Švec, cslh.cz

2. srpna 2017, 20:34

Martin Voltr

Na výbornou vstoupili do přípravy na nový ročník hokejisté Zlína. Berani v Bratislavě překvapili účastníka KHL, nad Slovanem většinu zápasu vedli a vyhráli 6:4! Naopak pražská Sparta musela především vinou špatné efektivity v koncovce sklonit hlavu před Jižní Koreou, která zahájila Mountfield Cup vítězstvím 2:1 v prodloužení.

Slovenský účastník Kontinentální ligy si naposledy v nájezdech poradil se Spartakem Moskva, ale na české soupeře v přípravě vůbec neumí. Slovan po dvou prohrách v Pardubicích tentokrát na domácím ledě nestačil na Zlín.

Základ vítězství na stadionu Ondreje Nepely položili Berani už v první třetině. Na rychlý gól Jiřího Ondráčka ještě odpověděl Jan Buchtele, ale do přestávky skórovali za český tým Řezníček s Popelkou. Od té doby Zlínští náskok neztratili. Stejným způsobem odpověděli i na Liškovo snížení, po trefách Okála a Kubiše vedli už 5:2.

Závěr utkání jim zkomplikoval pětiminutový faul Davida Šťastného, který bleskově ztrestal další z české legie v Bratislavě Michal Řepík. Slovan se o zbytek přesilovky okradl vlastními prohřešky, až dvě minuty před koncem vstřelil kontaktní gól Lukáš Kašpar. Prázdnou Janusovu klec pak ale trefil Marek Zagrapan a Zlín slavil výhru 6:4.

PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ EXTRALIGOVÝCH KLUBŮ »

Jediným zápasem, který se hraje mimo královéhradecký led, odstartoval druhý ročník Mountfield Cupu. Dva a půl tisíce diváků v pražské Tipsport areně byly zvědavé na konfrontaci Sparty s reprezentací Jižní Koreje, a ta nabídla přes skromný počet branek atraktivní podívanou.

Domácí hokejisté po gólu Petra Kumstáta už ve třetí minutě věřili, že souboj dostanou pod snadnou kontrolu. Proti byl ale skvělý Matt Dalton v korejské brance. Tu sparťanskou vůbec poprvé hájil Petr Kváča, jenž má do extraligového týmu vyřízeny střídavé starty z Českých Budějovic. Korejci se postupem utkání osmělovali, až zkraje třetí třetiny poprvé Kváču překonali.

Novopečení účastníci elitní skupiny mistrovství světa nakonec dovedli zápas k vítězství. Prodloužení tři na tři rozhodl v jeho polovině Kim Ki-song, Korea tak před dalšími bitvami na české půdě jasně ukázala, že se s ní musí počítat. Do tabulky Mountfield Cupu zapsala první dva body.

Výsledky středečních přípravných utkání

Mountfield Cup:
HC SPARTA PRAHA – JIŽNÍ KOREA 1:2 po prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky: 3. Kumstát – 42. Sin Hjong-jun, 63. Kim Ki-song.
HC Sparta Praha: Kváča – Mikuš, Piskáček, Dvořák, Zámorský, Pavelka, Kalina, M. Jandus – Kumstát, Pech, Forman – Černoch, Hlinka, Saponari – O. Procházka, Komárek, Lis – T. Jandus, Rousek, Maršoun.

HC SLOVAN BRATISLAVA – AUKRO BERANI ZLÍN 4:6 (1:3, 1:2, 2:1)

Branky: 11. Buchtele, 24. Liška, 51. Řepík, 59. Kašpar – 5. Ondráček, 15. Řezníček, 19. Popelka, 30. Okál, 36. Kubiš, 60. Zagrapan.
HC Slovan Bratislava: Janus – Bačík, Voráček, Taimi, Fereta, Černý, Kozák, Hedera, Boldižár – Kašpar, Smoleňák, Řepík – Hrnka, Mikúš, Buchtele – Skalický, M. Hlinka, Šťastný – Hecl, Sádecký, Liška.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Nosek, Valenta, Freibergs, Horák, Ferenc, Chmelíř, Gazda – Illo, Honejsek, Kubiš – Ondráček, Popelka, Šťastný – Sedláček, Zagrapan, Okál – Gago, Kratochvíl, Kovařík.

HC ZUBR PŘEROV – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 11. Plášek, 40. Tomaník, 59. Koblar.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Malina, Adamík, Zbořil, Padrnos, Novotný, Běhal, Furch, Pala – Plášek, Sýkora, Tomaník – Goiš, Šlahař, Vachutka – Fryšara, Václavek, Navrátil – Dvořák, Berger, Koblar.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (29. Jekel) – Vágner, Mikyska, V. Čejka, Brančík, Wasserbauer, Hort, Sedláček – Vodný, Kadlec, Horký – Kratochvíl, Král, Novák – Kusko, Heinrich, Mlynář – J. Čejka, Mejzlík, Ferda.

Nejbližší program přípravných utkání

Čtvrtek 3. srpna:
17:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
18:00 HC Kometa Brno – HC Slovan Bratislava
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha (Mountfield Cup)
18:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Orli Znojmo

Pátek 4. srpna:
14:00 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha (Mountfield Cup, v H. Králové)
18:00 Mountfield HK – Jižní Korea (Mountfield Cup)

Sobota 5. srpna:
17:30 HC Dynamo Pardubice – Jižní Korea (Mountfield Cup, v H. Králové)

Neděle 6. srpna:
17:30 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (Mountfield Cup)

Úterý 8. srpna:
18:00 HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 BK Mladá Boleslav – Orli Znojmo
18:00 Aukro Berani Zlín – HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz