Bek Stříteský zůstává v extralize, po konci v Boleslavi posílí Duklu

Předchozí držitel rekordu Matěj Stříteský v dresu Mladé Boleslavi. | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

8. listopadu 2017, 15:05

Adam Bagar

Obránce Matěj Stříteský po nečekaném konci v Mladé Boleslavi dlouho bez angažmá nezůstal. Extraligou ostřílený hokejista zůstává mezi tuzemskou elitou – posílil defenzivní řady nováčka z Jihlavy! Dukla o tom informovala na svém klubovém webu.

Mladá Boleslav před časem informovala o změnách v kádru. Zatímco bek Vladimír Eminger s útočníkem Tomášem Urbanem uspěli na zkoušce a upsali se Bruslařům až do konce sezony, s Matějem Stříteským se klub překvapivě dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

„Matěj je typem hráče, který zapadá do naší filosofie a koncepce. Je v ideálním věku a našli jsme společnou řeč, co se herního projevu týče.“

Sedmadvacetiletý zadák působil ve středočeském klubu od sezony 2014-15, tehdy přišel jako posila z Litvínova. V uplynulých třech extraligových sezonách patřil Matěj Stříteský k pilířům boleslavských zadních řad, letos sehrál jen jedenáct utkání a zapsal v nich tři body.

Bez angažmá ale dlouho nezůstal, sáhla po něm předposlední Jihlava. „Matěj je typem hráče, který zapadá do naší filosofie a koncepce. Je v ideálním věku a našli jsme společnou řeč, co se herního projevu týče,“ prozradil na klubovém webu jihlavský jednatel Bedřich Ščerban.

Stříteský si zahrál extraligu za Vsetín, Litvínov a Mladou Boleslav

Ve hře prý bylo více týmů z elitní tuzemské soutěže, ale ostřílený obránce se nakonec rozhodl pro Jihlavu. I vzhledem k věcnému jednání, které dle samotného hráče probíhalo věcně, férově a rychle. „Jsem tu ale teprve chvilku, takže se zatím rozkoukávám,“ uvedl Stříteský.

Vsetínský rodák má na kontě 418 extraligových startů, zapsal v nich na obránce slušných 117 bodů za 39 branek a 78 nahrávek. Nejvyšší soutěž si zahrál nejen doma ve Vsetíně, ale také za už zmíněný Litvínov a Mladou Boleslav. Teď poprvé v kariéře oblékne dres Dukly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz