Bartošák pod Ještědem čaroval. Souboj s ním jsme prohráli, mrzí Pešána

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Zeď. Ničitel libereckých nájezdníků a první hvězda zápasu. Patrik Bartošák si v utkání s libereckými Bílými Tygry počínal takřka bezchybně. Výborný výkon okořenil 38 zákroky a svému celku vychytal tři body. Domácí byli totiž po celý zápas aktivnější než Ridera, jejich převaha nakonec vyústila hlavně kvůli vítkovickému brankáři pouze v jednu branku.

„Z mého pohledu to byl souboj našeho týmu s Patrikem Bartošákem a jeho brankovou konstrukcí. Ten souboj jsme bohužel prohráli," komentoval výkon brankáře soupeře trenér Filip Pešán.

Přitom to pro Bartošáka nebylo ani zdaleka nic jednoduchého. Tygři zahrávali dlouhou přesilovku 5 na 3, během prvních dvou třetin měli navíc jasnou převahu. „Ani nevím, co k tomu říct. Systémově jsme hráli dobře, měli jsme spoustu velkých šancí. Jenže gól prostě ne a ne dát. Věřím, že to zlomíme, přece to nemůže být pokaždé nespravedlivé," smutnil Martin Bakoš.

Bakošova paráda? Nechápal jsem to, tvrdí Bartošák

Ten si během zápasu za stavu 1:2 dovolil prohazovačku mezi nohama, trefil tyč, čímž jen podtrhl nemohoucnost Severočechů v koncovce. „Kličku jsem moc nepochopil. Vedli jsme v tu chvíli 2:1 a sice trefil tyč, ale klobouk dolu před tím, co si dovolil. Nemyslím si, že by si to někdo od nás dovolil. V první chvíli jsem sice moc nechápal, ale zpětně klobouk dolu,“ vysekl poklonu nejproduktivnějšímu hráči Liberce Bartošák.

Pouze sám Bakoš vypálil na vítkovickou branku desetkrát, pojedenácté trefil tyč. „Už jsem měl předtím tolik šancí... Ani jednu jsem ale nedal, tak jsem zkusil gólmana něčím překvapit. Vlastně to i vyšlo, vůbec nereagoval, ale i tak jsem trefil tyčku. K tomu už snad ani není co dodat," prohodil liberecký útočník odevzdaně.

„Bylo to těžké nejen pro mě, ale i pro celý tým. Přes tak dobrou defenzivní strukturu, kterou mají Tygři, se těžko dostává. Nakonec jsme vybojovali těžké tři body a jsme rádi, že jsme to zvládli," ohlížel se za duelem Bartošák.

„U gólu mi zatrnulo. Myslím si, že kdybych se víc odrazil u tyčky, tak bych ho měl. Trochu mě mrzí, že jsem tam takto zůstal. Sice to Marek Kvapil pěkně trefil, ale myslím si, že bych takovou střelu měl chytat,“ dodává sebekriticky.

Vítkovičtí dali domácím lekci z produktivity a dostali se na druhou příčku. „Soupeř si vytvářel enormní množství šancí. Musím pochválit kluky za obětavost a výkony v oslabení, tím nám hodně pomohli k vítězství. Celé to famózním výkonem korunoval Patrik Bartošák. Vzhledem k průběhu hry musíme být s výhrou naprosto spokojeni," neskrýval nadšení po utkání trenér Ridery Pavel Trnka.

Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec – HC VÍTKOVICE RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz