Až osm týmů NHL se zajímá o Kempného, ten preferuje setrvání ve Washingtonu

Foto: Instagram Washington Capitals

26. června 2018, 19:33

David Jahoda

Počínání obránce Michala Kempného v posledních měsících korespondovalo s názvem týmu, ve kterém o sobě dal poprvé výrazněji slyšet – Kometa. V Chicagu o něj téměř nezakopli, ve Washingtonu se ale vyprofiloval v klíčového muže vítězné sestavy. Nyní je v NHL lákavým zbožím. Poptávalo se na něj už osm týmů, sám Kempný by ale rád zůstal v hlavním městě Spojených států. A Capitals podle všeho nejsou proti, s českým reprezentantem se už měli bavit o víceleté smlouvě.

Renomovaný zámořský žurnalista Pierre LeBrun, který je dobře obeznámený se zákulisními informacemi ve světě NHL, v pondělí informoval o tom, že si Michal Kempný svými spolehlivými výkony v cestě za Stanley Cupem zajistil zájem sedmi až osmi týmů NHL.

Rodákovi z Hodonína vyprší k 30. červnu jeho jednoletá smlouva, jež podepsal před startem nedávno uplynulého ročníku ještě se svým bývalým zaměstnavatelem Chicagem Blackhawks. Tento kontrakt mu zajišťoval 900 tisíc dolarů za sezonu, nyní si bezpochyby výrazně polepší. 

Kempný, který v červenci přiveze Stanley Cup do Brna a rodného Hodonína, i přes zájem několika dalších týmů preferuje setrvání v mužstvu letošních šampionů. "Nechci měnit věci, které fungují. Moje priorita je podepsat novou smlouvu ve Washingtonu. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Kempný Romanu Jedličkovi, komentátorovi zápasů NHL na Nova Sport.

A podle všeho by nemuselo být k této skutečnosti daleko. Podle reportérky deníku The Washington Post Isabelle Khurshudyanové se rýsuje pro Kempného ve Washingtonu víceletý kontrakt. Capitals navíc mají privilegium, že Kempného mohou jako jediní podepsat ještě předtím, než se otevře trh s volnými hráči. 

Se sedmadvacetiletým českým hokejistou by se v jedné kabině opět rád potkal i základní pilíř defenzívy Capitals a parťák z obranného páru John Carlson, kterému rovněž končila smlouva, ale nyní se může honosit čerstvou smlouvou na osm let s průměrným ročním platem osm milionů dolarů. Americký bek řekl, že po Kempného příchodu hrál Washington svůj nejlepší hokej a měl by být další na řadě na listu úkolů, které vedení Caps musí po sezoně splnit. 

I kdyby to nakonec ve Washingtonu pro Kempného z nějakého důvodu nedopadlo, což zatím nevypadá, o svoji budoucnost v NHL se bát nemusí. Otázka je, jak to bude s jeho spoluhráčem Jakubem Jeřábkem, který přišel do Washingtonu výměnou z Montrealu, ale do sestavy se příliš nedostával. V rozhodujících chvílích pak plnil jen roli zdravého náhradníka. Dalšímu Čechovi v týmu Capitals, útočníku Jakubu Vránovi, zbývá z jeho nováčkovské smlouvy ještě jeden rok.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz