Angažmá po konci na Spartě? Barinka už trénuje s Kometou

Foto: Facebook HC Sparta Praha

22. září 2017, 13:28

Adam Bagar

Ve Spartě se stali přebytečnými, obránci Michal Barinka a Martin Gernát ve čtvrtek rozvázali smlouvy. Po jednom z nich však hned sáhla Kometa! Na dnešním tréninku se už v brněnském dresu představil bývalý český reprezentant. Podle serveru iSport.cz ještě přestup není administrativně dotažen, ale klub chce mít Barinku v sestavě už v nedělním zápase proti Jihlavě.

„Po vzájemné dohodě došlo k ukončení mojí smlouvy. Moc rád bych poděkoval fanouškům za podporu a Spartě za možnost působit v klubu s takovou tradicí,“ uvedl ve čtvrtek zadák Michal Barinka, který se už o den později hlásil na tréninku v Kometě Brno.

Brňané už Barinku chtějí vidět v sestavě při nedělní domácí partii s nováčkem z Jihlavy. Už o dva dny později se pak v souboji dvou rivalů střetnou doma s pražskou Spartou. A třaskavé střetnutí s bývalým klubem by bylo pro zkušeného zadáka pořádně pikantní.

"Není to kvůli nespokojenosti s defenzivní hrou. Chceme rozšířit a posílit kádr."

Třiatřicetiletý obránce strávil na Spartě poslední tři sezony, celkem v barvách pražského celku sehrál 132 zápasů s bilancí 31 bodů za 11 branek a 20 nahrávek. V uplynulém ročníku se Barinka představil celkem ve 40 utkáních, zapsal v nich pouhé tři asistence.

Bývalý reprezentant, který má ve sbírce zlato z MS 2010 v Německu, si mezi tuzemskou elitou zahrál ještě za České Budějovice a především Vítkovice. Ve výčtu jeho startů najdeme také 34 zápasů v zámořské NHL, kde hájil barvy klubu Chicago Blackhawks.

Asistent Pokorný: Nejedná se o zkoušku, vedení na tom pracuje

Teď ale nejspíš posílí brněnskou Kometu. "Nejedná se o zkoušku. Uvidíme, jak se to papírově dotáhne. Nechci předbíhat, ale vedení na tom pracuje," uvedl pro iSport asistent Kamil Pokorný s tím, že se klub nezajímá o Barinku kvůli nespokojenosti s obranou.

"Není to kvůli nespokojenosti s defenzivní hrou. Chceme rozšířit a posílit kádr," prozradil trenér, který si od zkušeného hokejisty hodně slibuje. "Je to defenzivní, vysoký obránce, výborný, s velkými zkušenostmi," pokyvoval na závěr svého povídání Kamil Pokorný.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz