2244 diváků ve Zlíně? To jsem tady ještě nezažil, přiznává Šťastný

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

6. prosince 2017, 15:19

Michal Sedláček

Hradec Králové ve Zlíně prolomil více než tříleté trápení. Poprvé od 19. března 2014 totiž na Zimním stadionu Luďka Čajky vyhrál. Ševci sice díky brance Honejska vedli 1:0, ale hosté dokázali otočit na 2:1 a hubené vedení bránili do poslední minuty. Pak však při hře bez gólmana srovnal David Šťastný a na řadu přišlo prodloužení. V něm Veselý nejprve trefil tyč, a pak z následné protiakce rozhodl Martin Látal.

„Vzhledem k průběhu zápasu a po té druhé třetině je bod asi dobrý. Lepší než nic,“ konstatuje se smíšenými pocity střelec vyrovnávací trefy David Šťastný. Ten měl v utkání nejednu šanci. Nakonec se trefil až v čase 59:50. „Kdybych to nedal, asi to tady pověsím a už nepřijdu... Ne, sranda. V té první šanci to bylo rychlé, střílel jsem z první a odrazilo se to od brusle. Při druhé jsem dostal sekeru a netrefil jsem to. Napotřetí jsem to naštěstí už dal,“ ulevil si.

Šťastný dostal puk do brány po dorážce a zmatku před Rybárem. „Puk šel pod brankářem. Z otočky jsem do toho plácl a pak jsem ho viděl až v bráně,“ upřesňuje. Pro Zlín to nebylo poprvé, co vyrovnal až v samotném závěru. Góly při power play dává docela často. „Letos nám to docela jde. Dali jsme z toho už dost gólů. Hráč musí ve vyrovnání vždy věřit, když jde na led. Jinak by tam asi ani neměl být. Vždy věříme, že se to dá uhrát. Gól se může dát i v poslední minutě, takže jsme pořád věřili, že můžeme srovnat,“ vysvětluje.

Aby však byli ve Zlíně skutečně šťastní, museli by poté obrat dokonat v prodloužení. Daleko k tomu vůbec nebylo. Krátce po jeho začátku jel Veselý z boku na Rybára a svou střelu otřel o tyč. Následně však hosté podnikli protiútok a rozhodli o bodu navíc, když se prosadil Látal. „Veselka (Ondřej Veselý) tam dobře střílel. Přišlo mi, že tu střelu ani jejich gólman nečekal. Pak už je to i o štěstí. Oni z protiútoku hned rozhodli. Škoda,“ krčí rameny Šťastný.

Kdybych to nedal, asi pověsím hokejku a už nepřijdu

Možná ještě o trochu víc hráče mrzel pohled na ochozy zimního stadionu, které byly hodně vylidněné. Na utkání přišlo jen 2244 diváků. Potřetí v řadě tak nepřesáhla návštěva ani tři tisíce fanoušků. „Snažím se to nevnímat, ale v nějakých chvílích by bylo potřeba fanoušky slyšet. Na druhou stranu jim musíme taky dát nějaký impuls, aby ožili. I když teď chodí málo lidí a máme nějaký tlak, jsou taky slyšet. Je to ale škoda. Tak málo lidí jsem tady za dobu, co tu jsem, snad ještě nezažil. Myslím si, že by jich mohlo chodit víc,“ hlásí střelec druhé zlínské branky.

Fanoušky, kteří přišli Berany povzbudit, ocenil i asistent trenéra ševců Martin Hamrlík. „Děkujeme jim. Bylo tady těch dva tisíce srdcařů... Byl to smutný pohled, ale děkujeme těm věrným, kteří chodí a co fandí. Za to díky,“ vzkazuje zlínská legenda. Hamrlík pak upřesnil i stav dvou hráčů, kteří z utkání museli vinou zranění odstoupit. Martin Matějíček si podle něj kvůli poraněnému kolenu minimálně měsíc nezahraje a Antonín Honejsek putoval rovnou do nemocnice na vyšetření s podezřením na otřes mozku. Trenéři tak budou mít pro příští zápas velké starosti se sestavou.

Sestřih utkání Aukro Berani Zlín – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz