14:1. Sledge hokejisté Sparty začali turnaj v Ufě nadílkou

17. ledna 2017, 12:08

Michal Sedláček

(UFA, od našeho zpravodaje) Ruská KHL letos v souvislosti s all-star game v Ufě představila zbrusu nový koncept. Součástí Týdne hokejových hvězd, jak ho nazývá, je i sledge hokejový turnaj, na nějž dostala pozvánku také pražská Sparta! Společně s ní se Continental Cupu účastní ještě moskevští SHC Phoenix, italští South Tirol Eagles a Tým Číny. Právě čínský výběr byl prvním soupeřem Sparty a český zástupce svého soka smetl vysokým výsledkem 14:1.

Tým Číny byl pro hráče i trenéra neznámým soupeřem. "Od zápasu s Čínou jsem nečekal vůbec nic, protože jsem je vůbec neviděl. Údajně je to tým, který tady hraje svůj první turnaj na takové úrovni. Já k takovým soupeřům přistupuji s respektem, protože u nich nevíš, co se stane. To, co předvedli, byla klasická hra týmu, který není sehraný. Ti kluci nebyli špatní, bruslařsky na tom nebyli blbě, ale kombinačně bylo znát, že spolu nehrají dlouho," pověděl o svém soupeři kouč Sparty Jan Katauer. Podobně to viděl i střelec pěti branek Pavel Kubeš.

"Čína byla pro všechny velká neznámá. Vůbec jsem si nedokázal představit, co mohou hrát. Nikdo je totiž nikdy neviděl, neslyšel o nich a doufal jsem, že to bude vypadat přesně takto," svěřoval se po utkání Kubeš, jenž zároveň vidí v Číně velkého soupeře do budoucna. "Mají hodně lidí, očividně i peníze a toto je pro ně něco jako přípravný zápas. Věřím tomu, že za dva roky nás budou dohánět a dostanou se pak i přes nás," myslí si útočník Sparty

Už úvodní minuty napověděly, jak že se asi bude zápas vyvíjet. Po první třetině už pak bylo víceméně rozhodnuto, že Sparta odejde z utkání jako vítěz. Hráči však nepolevili a během dalších dvou třetin přidali ještě osm branek. "Hráčům jsem říkal, že mě nezajímá, jaký je výsledek. Pořád jsem po nich chtěl, aby hráli svoji hru a dali si větší klid do dalších zápasů. Navíc tím dáváte signál dalším soupeřům. Proto bylo důležité hrát pořád dál bez ohledu na výsledek a nepodceňovat to. Samozřejmě jsme trochu otevřeli obranu a z toho vyplynuly nějaké závary, které mohly být potrestány. Naštěstí tedy nebyly," těší trenéra.

Spartu výsledek pochopitelně těší, ale pár chyb ve hře by se taky našlo. "Výsledek asi odpovídal hře, ale udělali jsme několik chyb. Jak individuálních, tak i kolektivních. Je pak těžké soustředit se na hru, co máme hrát, když už je výsledek víceméně jasný. Člověk si může víc dovolit, protože ví, že bek vzadu to může nějak zachránit, jelikož víte, že herně na nás ještě nemají. Ale když tyto individuální chyby budeme dělat proti Itálii, nebo Rusku, tak ti to potrestají," upozorňuje nejlepší střelec Sparty Pavel Kubeš.  

Ten nasázel do sítě Číny hned pět gólů. Který ho těšil nejvíce, však říct nedokázal. "Zkoušel jsem si jednu akci a ta kdyby mi vyšla, tak z ní bych měl radost. Že by mě ale něco nějak extra těsilo... Na můj vkus tam nebylo nic, co by muselo být nějak extra těžké. Kolikrát to bylo jen takové nahození. Navíc člověk si z nich nechce dělat kužely a zesměšňovat je," říká ke svým brankám Kubeš.  

Sparťané si vyzkoušeli, co by jim mohlo fungovat, a budou se to snažit ještě vylepšit proti svému dalšímu soupeři. Tím bude ruské mužstvo Phoenix. Zde už to rozhodně nic lehkého nebude. "Víme, že s nimi to bude opravdu na krev. I z historie známe, že zápasy mezi Českem a Ruskem jsou vždy na krev. Je úplně jedno, že toto je Sparta a Phoenix. Kluci se už párkrát taky potkali na světové scéně, takže to určitě lehké nebude," hovoří o příštím soupeři Katauer.

"Jsem zvědavý, jak to budou pískat rozhodčí. Vzhledem k tomu, co předváděli dnes, bych to viděl tak, že Rusové budou muset hrát pořád ve třech," přemítá o zápase proti Phoenixu Kubeš.

ISH TEAM OF CHINA – HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ 1:14 (0:6, 0:4, 1:4)

Branky a nahrávky: 43. Linsui – 1. Kubeš, 4. Novotný (Šafránek, Kubeš), 12. Kubeš (Z. Krupička), 12. Kubeš, 14. Z. Krupička, 15. Zapletal (Doležal), 19. J. Krupička, 21. Z. Krupička, 23. Zapletal, 26. Kubeš, 32. Šafránek, 36. Kubeš (Novotný), 40. Šafránek (Kubeš), 41. J. Krupička.

HC Sparta Praha sledge hokej: Vápenka – Z. Krupička, Zapletal, Doležal – J. Krupička, Kubeš, Šafránek, Novotný, Mekleš, Nachtigalová, Frolík. Trenér: Jan Katauer.

Další program Continental Cupu 2017

Středa 18. ledna:
5:00 SHC South Tirol Eagles – ISH Team of China
8:00 SHC Phoenix – HC Sparta Praha sledge hokej
12:00 ISH Team of China – SHC Phoenix
15:00 HC Sparta Praha sledge hokej – SHC South Tirol Eagles

Čtvrtek 19. ledna:
6:00 utkání o 3. místo
9:00 finále
11:15 závěrečný ceremoniál

Začátky jsou uvedeny v českém čase, v Ufě je o čtyři hodiny víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz