1210 zápasů? Už jsem starý, směje se Kadlec. Překonal rekord Ptáčka

Petr Kadlec. | Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Rekord Františka Ptáčka je překonán! Petr Kadlec, který se svou Plzní proklouzl do čtvrtfinále z předkola, právě v prvním duelu čtvrtfinálové série dosáhl na metu 1210 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. Po jubilejním duelu se ale o rekordu dvakrát vybavovat nechtěl, prohodil jen, že „už je starej.“ Víc ho trápilo, jak Škoda sehrála první třetinu, ve které lehce pustila Liberec do dvougólového náskoku, a především kvůli ní na severu prohrála 1:3.

Petře, vstup do utkání se vám jistě nelíbil. Domácí hráli první housle a zaslouženě šli do vedení.
Bohužel se nám začátek nepodařil, Liberec na nás vlítl. Protečovávali si puky, chodili na nás ve třech hráčích, byli rozjetí. Byli jsme tam vestoje a nevěděli si s tím rady, takže jsme je nedokázali zastavit. Z toho pramenily jejich dva góly. Tady se špatně takové manko dohání a zápas otáčí.

Na druhou stranu, další dvacetiminutovky byly už o poznání vyrovnanější. Co vám ukázaly?
Viděli jsme, že s nimi můžeme hrát, ale to jsme věděli. Bohužel to utkání pak vypadá jinak, když si Liberec hlídá náskok 2:0, protože začne pak hrát trochu jinak. Měli jsme nějaké šance, a možná kdybychom dali na 2:2… Ale oni měli šance. Byli jsme horší a proto jsme prohráli.

Mrzí neproměněné příležitosti, kdy jste skóre mohli srovnat?
Párkrát to tam možná skákalo na brankové čáře, ale i oni měli také šance. My nemůžeme hrát s Libercem nějakou otevřenou partii a jezdit s nimi nahoru-dolů. V příštím zápase si je nesmíme nechat takhle odskočit na dvě branky, pak je hrozně těžké to dotahovat.

Byl styl libereckého hokeje výrazně odlišný, než čím se v předkole prezentovaly Vítkovice?
Liberec vyhrál základní část, to mužstvo je tedy silné a potvrzuje to už dva tři roky. To jsme samozřejmě věděli. Hrají bruslivý hokej a nečekají na nic, nemazlí se s pukem a nedávají si šedesát nahrávek. Rychle otáčí hru a to jsme viděli. Protečovávané puky a pak po nás chodili. Víme, jak to hrají. Samozřejmě, že je to jiný hokej než Vítkovice. Bohužel jsme se na to asi blbě připravili.

Je cestou k úspěchu se libereckým hráčům dostat pod kůži a třeba přitvrdit?
To asi ne. I když možná… Je to těžké. Spíš, že jsme první třetinu hráli pořád bez puku. A to pak jejich hráče na ledě jenom honíte a těžko se k něčemu dostanete, protože jste rádi, že to vyndáte ze třetiny. Musíme hrát na puku, abychom byli pro Liberec nebezpeční. Když budeme jenom bránit a nebudeme mít žádné šance, tak přesně vypadala první třetina, tak se proti takovému mužstvu nedá hrát.

Je možné se i přes prohru odrazit z výkonu po první přestávce?
Druhou a třetí třetinu to možná bylo trochu vyrovnané, ale Liberec už vedl a začal hrát trochu jinak. Ví, že nemusí dát gól, hlavně aby nedostal. Škoda, že jsme jim nedali na 2:2, jak jsem říkal. Socha (Tomáš Svoboda, pozn. red.) tam měl dobrou šanci nebo i Lvíček (Jakub Lev, pozn. red.) pěkně střílel. Zápas nám prohrála ale první třetina.

Velkým tématem duelu byl samozřejmé vámi překonaný rekord Františka Ptáčka. Co k němu řeknete?
Už jsem starej. Nic, co k tomu jde říct? (směje se)

Přesto, 1210 zápasů je velká porce a vy jste ji navíc strávil jen ve dvou klubech.
Takhle nad tím nepřemýšlím. Teď jsme v Liberci a potřebujeme tady uhrát nějaký zápas. Nekoukám, jestli mám 1200 zápasů. Není to tak, že bych si řekl: „Jé, tak jsem dneska odehrál 1210 zápasů, tak co bylo nejlepší?“ Tak to nefunguje. Teď koukám jen na další zápas, potřebujeme vyhrát.

Přehled hráčů s nejvyšším počtem startů v extralize

1. Petr Kadlec 1210 zápasů
2. František Ptáček 1209 zápasů
3. Petr Leška 1156 zápasů
4. Jan Peterek 1139 zápasů
5. Jiří Burger 1130 zápasů
6. Ondřej Veselý 1102 zápasů
7. Ondřej Kratěna 1069 zápasů
8. Marek Melenovský 1043 zápasů
9. Jiří Hanzlík 1036 zápasů
10. Josef Řezníček 1035 zápasů

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz